Daar kun je op rekenen

Jouw persoonlijke autoverzekering

De onlinewereld wordt steeds persoonlijker. Je krijgt steeds meer informatie op maat via zoekmachines en sociale media. Wij van ZERO geloven dat het mogelijk is om ook verzekeren persoonlijker te maken. Daarom hebben wij een nieuwe rekenmethode ontwikkeld, waarmee we iedereen een persoonlijke premie voor zijn autoverzekering kunnen geven. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technieken en hele slimme computers. Zo krijg je een premie die bij je past: jouw persoonlijke premie.

Betrouwbaar merk

Zo'n nieuw soort autoverzekering klinkt natuurlijk een beetje vaag. Daarom is het goed om te weten dat ZERO is een dienst van Nationale-Nederlanden, een vertrouwde naam in verzekeringsland. Nationale-Nederlanden staat garant voor de uitbetaling van je schade en ziet toe op een goede service en uitstekende voorwaarden. Met zo´n betrouwbaar merk weet je dat je goed zit. Bekijk hier welke ZERO Autoverzekering bij jou past.

Hoe werkt ZERO?


1. Jij voert je gegevens in
Je vult enkele gegevens in over jezelf en je auto op Kilometerverzekering.nl externe link . Tot zover niets spannends.
2. Wij voegen onze kennis toe
ZERO is een merk van Nationale-Nederlanden. Bij Nationale-Nederlanden hebben we jarenlange ervaring met het verzekeren van auto´s en daar maken we nu handig gebruik van. In al die jaren hebben we veel informatie verzameld over autoschades. Die kennis gebruiken we nu om het risico op schade van iedereen in Nederland beter in te schatten.
3. We doen er een verfrissend idee bij
Verzekeraars in Nederland werken al tientallen jaren met een bonus-malusladder. Dit is een schema met kortingen. Als je een jaar geen schade claimt, dan krijg je korting op de premie en bij schade ga je juist meer betalen. Onze computers kunnen veel meer gegevens verwerken om jouw premie passend te maken. Bij Zero doen we het daarom net even anders en werken we niet meer met zo’n vast (ofwel gepubliceerd) bonus-malusschema: de korting op basis van je schadevrije jaren wordt bij Zero door het model berekend. Hierdoor is de exacte hoogte van de korting net wat anders dan de percentages aangegeven in de standaard kortingstabel. 
Het idee blijft dus nog exact hetzelfde: hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting.
4. Onze computers gaan voor je aan de slag
Hier begint de magie: onze slimme computers gaan aan het rekenen. Via een complex algoritme (een soort wiskundig recept) worden jouw gegevens vergeleken met de informatie over autoschade uit onze bestanden. Zo kunnen wij jouw persoonlijke risico op schade zo precies mogelijk inschatten.
5. We tonen jouw persoonlijke premie
Dit is natuurlijk waar je benieuwd naar bent: jouw persoonlijke premie. Bij ZERO zijn we eerlijk: onze nieuwe manier van verzekeren is niet voor iedereen voordeliger. Daarom doe je onze premieberekening op een vergelijkingssite. Zo kun je direct zien of we ook echt de goedkoopste voor jou zijn.
6. Je kunt je ZERO Autoverzekering afsluiten
Ben je tevreden over jouw persoonlijke premie? Dan kun je de ZERO Autoverzekering direct afsluiten via de vergelijkingssite. Je kiest dan voor een uitstekende autoverzekering met een uitgebreide dekking, persoonlijke service en aantrekkelijke voorwaarden.


Nieuwe manier van rekenen, ouderwets goede kwaliteit

Een goede premie is belangrijk, maar je autoverzekering moet natuurlijk vooral van goede kwaliteit zijn. Bij ZERO maken gebruik van de aantrekkelijke voorwaarden van Nationale-Nederlanden. Zo ben je verzekerd van een uitgebreide dekking.

Bovendien staat ZERO voor helderheid en service. We weten dat verzekeringen ingewikkeld zijn en we leggen alles graag zo duidelijk mogelijk aan je uit. Bijvoorbeeld met behulp van ons moeilijke-woorden-woordenboek. Bij vragen staan onze medewerkers graag voor je klaar.

Wil je de beste autoverzekering tegen een persoonlijke premie? Kies dan voor ZERO! Klik hier om jouw persoonlijke premie te berekenen.
Je zult vast wat vragen hebben… toch?


Andere verzekeraars delen je in binnen een groep van klanten. Dit doen ze onder andere aan de hand van je leeftijd, geslacht, auto en aantal schadevrije jaren. De verzekeraar bepaalt hoe groot het risico is dat mensen binnen deze groep autoschade claimen. Op basis daarvan wordt een premie berekend voor alle personen in die groep. Bijvoorbeeld: jongeren onder de 25 veroorzaken veel auto-ongelukken, dus mensen binnen die groep betalen meer premie.

De computers van ZERO kijken naar jouw persoonlijke situatie en vergelijken deze met gegevens over autoschades die wij verzameld hebben. Deze computers kunnen veel meer gegevens met elkaar verbinden en vergelijken dan traditionele verzekeraars doen. Hierdoor kan een computer het risico op schade van jou als individu beter inschatten. Je betaalt daardoor dus niet per se een hoge premie omdat je toevallig binnen een bepaalde groep valt. Hierdoor betaal je bijvoorbeeld niet automatisch een hoge premie als je onder de 25 bent.

Zo’n persoonlijke premie pakt voor sommige mensen voordelig uit. Voor anderen is het gunstiger om een traditionele verzekering af te sluiten. Of ZERO voor jou het goedkoopste is, controleer je door onze premie te berekenen op Kilometerverzekering.nl externe link.
Execution only wil zeggen dat je als klant zelf een verzekering afsluit zonder hulp van een professioneel adviseur. Zo werkt dat ook bij ZERO. Je berekent zelf de premie en sluit de verzekering af via de vergelijkingssite Kilometerverzekering.nl externe link . Omdat we je geen advies geven, zijn we niet aansprakelijk als je een verkeerde keuze maakt of als je fouten maakt bij het afsluiten.
Wij blijven de gegevens in onze systemen continu updaten. Daardoor kan het zijn dat onze computer vandaag een andere premie voor je berekent dan gisteren.
Een schadevrije jaar is een jaar waarin je geen schade claimt bij je verzekeraar. Een schadevrij jaar zorgt voor een lagere premie van je verzekering. Het aantal schadevrije jaren wordt bijgehouden en doorgegeven door je oude verzekeraar (het staat ook op je polis), ook is het opgeslagen in de landelijke database Roy-data. Veroorzaak je schade bij een ander, of claim je schade aan je eigen voertuig? Je verliest per claim vijf schadevrije jaren.
Het kan best lastig zijn om te besluiten welke verzekering bij je past. Wil je het risico zo klein mogelijk houden of wil je zo min mogelijk premie betalen? Uiteraard kunnen wij dit niet voor je beslissen, maar misschien helpt het om te weten wat andere klanten doen.

Auto’s tot zes jaar oud
Bezitters van nieuwe auto's kiezen meestal de ZERO Autoverzekering WA + Volledig Casco (Allrisk).

Auto’s van zes tot elf jaar oud
Klanten met auto’s van zes tot elf jaar oud, nemen vaak de ZERO Autoverzekering WA + Beperkt Casco.

Auto’s van elf jaar of ouder
Bezitters van oudere auto’s kiezen meestal voor de ZERO Autoverzekering WA.
Onze verzekering sluit je af via de vergelijkingssite Kilometerverzekering.nl externe link Zo kun je zelf zien of we ook voor jou echt de goedkoopste zijn. Ook houden we zo de kosten laag en dat merk je in de premie.
Een schadeformulier invullen is best ingewikkeld. Let altijd op het volgende:
 • Zorg dat de voor- en achterkant volledig ingevuld zijn.
 • Wees zo precies mogelijk. Noteer bijvoorbeeld niet alleen de straat en de gemeente waar het ongeval heeft plaatsgevonden, maar ook het huisnummer van de dichtstbijzijnde woning of het nummer van het dichtstbijzijnde hectometerpaaltje.
 • Noteer het altijd als iemand zich na het ongeluk niet lekker voelt of pijn heeft. Ook als het in eerste instantie mee lijkt te vallen. Dit kan bij vraag 3 op het formulier.
 • Let niet alleen op schade aan de voertuigen, maar ook op schade aan de omgeving. Is bijvoorbeeld een boom, hek of lantaarnpaal beschadigd? Vul dit dan in bij vraag 4.
 • Maak foto’s van de schade en de omgeving. Zorg dat de verkeerssituatie op de foto’s goed te zien is. Let ook op dat verkeersborden en verkeerstekens op het wegdek duidelijk in beeld staan.
 • Geef zo precies mogelijk aan wat er is gebeurd. Worden jij en de tegenpartij het niet eens over wat er is gebeurd? Schrijf dit dan op bij vraag 14.
 • Noteer het aantal kruisjes dat je hebt gezet op het formulier. Zo kan het formulier achteraf niet worden aangepast.
 • Noteer alle getuigen en hun contactgegevens. Is er niemand in de buurt? Noteer dan de kentekens van auto’s in de buurt van het ongeval. En vergeet niet dat ook passagiers getuigen zijn.
 • Controleer of alle gegevens juist zijn. Bijvoorbeeld dat beide partijen de juiste kentekens hebben ingevuld. Bedenk dat caravans en aanhangwagens soms een apart kenteken hebben.
 • Ben je het eens met de informatie die op het formulier is ingevuld?
 • Onderteken dan beide kanten van het formulier en zorg dat ook de tegenpartij tekent. Worden de tegenpartij en jij het niet eens? Dan hoef je niet te tekenen. Je kunt bij vraag 14 aangeven dat je het formulier niet ondertekent, en waarom.
 • Maak een kopie voor jezelf.
Je kunt het formulier hier downloaden.

Alle vragen zien?