Privacy center



Wij zorgen voor jouw privacy

Bij ZERO proberen we onze service zo persoonlijk mogelijk te maken, zonder dat jouw privacy in gevaar komt. In ons privacy center staat hoe wij jouw gegevens verzamelen, gebruiken, bewaren en beschermen.

Privacy, persoonsgegevens… Wat bedoelen we daarmee?
Met privacy bedoelen we het recht om persoonlijke informatie voor jezelf te houden. Persoonsgegevens zijn alle gegevens die iets over een persoon zeggen óf gegevens die in combinatie met andere gegevens naar een persoon te herleiden zijn. Denk bijvoorbeeld aan jouw naam- en adresgegevens, maar ook je IP-adres, politieke voorkeur of zelfs je IQ.

ZERO en partners
Wij als ZERO verzamelen zelf geen persoonsgegevens. Dit komt doordat we samenwerken met partners die de autoverzekering voor ons uitvoeren. Zij helpen je bijvoorbeeld bij schade en innen de premie. In dit overzicht kun je precies zien wie wat doet.

Om jou te kunnen verzekeren, verzamelen onze partners wel persoonsgegevens. Zij houden zich daarbij aan:
  • afspraken over privacy die gelden binnen NN Goup N.V.;
  • de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG;
  • het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen;
  • de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars.
Meer informatie over ZERO
ZERO is een merknaam van Sparklab externe link en onderdeel van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. De uitgebreide versie van ons privacystatement lees je hier externe link. Nationale-Nederlanden is risicodrager.


Hoe wij omgaan met jouw privacy

Hieronder lees je over de wijze waarop wij en onze partners met jouw persoonsgegevens omgaan.

Wat weten wij van jou? Bij ZERO gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. In het overzicht hieronder lees je hoe we aan je gegevens komen, welke gegevens we van jou verzamelen en waarom we dat doen.

Persoonsgegevens van iemand anders doorgeven Geef je aan ons de persoonsgegevens van iemand anders door? Bijvoorbeeld omdat je voor die persoon een verzekering wilt aanvragen? Dat mag je alleen doen met de toestemming van die persoon. Je moet de ander dan uitleggen hoe wij met de gegevens omgaan.

Wat weten wij van jou?
Bij ZERO gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. In het overzicht hieronder lees je hoe we aan je gegevens komen, welke gegevens we van jou verzamelen en waarom we dat doen.

Hoe komen wij aan je gegevens? Welke gegevens verzamelen wij precies? Waarom verzamelen we deze gegevens?
Je bezoekt onze website
  • Apparaat- en verbindingsinformatie die we automatisch doorkrijgen van je apparaat, zoals je IP-adres, het apparaattype, je apparaat-id en apparaattoken
  • We verzamelen gegevens over je gedrag op onze site, zoals paginaweergaven, verwijzings-URL en browsegeschiedenis
  • Gegevens die we verzamelen via cookies en vergelijkbare technieken over je gedrag op onze website. Het gaat daarbij om de pagina's die je bekijkt, de links waarop je klikt en andere acties die je uitvoert wanneer je onze website gebruikt. Wij gebruiken dit niet voor reclameboodschappen. Klik hier voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken.
Door het gedrag op onze website te monitoren, krijgen we een beeld van de bezoekers en hun voorkeuren. Daarmee kunnen we onze diensten verbeteren.
Je sluit bij ons een verzekering af of vult een formulier in op onze website
  • Jouw persoonsgegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en rekeningnummer
  • Aanvullende gegevens die je doorgeeft bij het aanvragen van een verzekering
  • Antwoorden die je geeft in vragenlijsten en enquêtes
Deze gegevens zijn nodig om je een verzekering te kunnen aanbieden en om onze diensten te verbeteren.
Wij verzamelen gegevens over jou uit andere bronnen
  • Demografische informatie uit openbare bronnen, we vinden bijvoorbeeld je straatnaam op basis van je postcode
  • Aanvullende gegevens uit openbare bronnen, bijvoorbeeld informatie over je auto die we verzamelen aan de hand van je kenteken
  • Aanvullende gegevens om de gegevens die je hebt doorgegeven, te controleren
  • Informatie van kredietbureaus
Door aanvullende gegevens te verzamelen, kunnen we identiteiten controleren en fraude tegengaan. In sommige gevallen zijn we hiertoe zelfs wettelijk verplicht. We houden ons bij het verzamelen van extra gegevens altijd aan de wet.

Persoonsgegevens van iemand anders doorgeven
Geef je aan ons de persoonsgegevens van iemand anders door? Bijvoorbeeld omdat je voor die persoon een verzekering wilt aanvragen? Dat mag je alleen doen met de toestemming van die persoon. Je moet de ander dan uitleggen hoe wij met de gegevens omgaan.
Wat doen wij met jouw gegevens?
In het schema lees je hoe wij jouw persoonsgegevens gebruiken.

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens? Wat kunnen we met jouw gegevens?
Het geautomatiseerd nemen van beslissingen
  • Onze computersystemen kunnen op basis van jouw gegevens beslissingen nemen, zonder dat daar een mens aan te pas komt. Zo kan ons systeem jouw verzekeringsaanvraag in een paar seconden afhandelen
Het aangaan van een overeenkomst en uitvoeren van onze dienstverlening
  • Onze verzekeringen uitvoeren
  • Betalingen afhandelen
  • Contact met je opnemen over jouw verzekering of klantenservice bieden. Wij kunnen dit doen via e-mail, telefoon, WhatsApp, sms en post.
  • Onze website, producten en diensten personaliseren, bijvoorbeeld door je bij je naam aan te spreken
  • Wettelijk verplichte meldingen doen aan instanties
  • Onze producten en diensten beveiligen en veilig houden, bijvoorbeeld tegen illegale activiteiten of het lekken van informatie
Het verbeteren van onze diensten
  • Het gebruik van onze diensten meten en deze hierdoor verbeteren
  • Je vragen stellen over ons via e-mail of telefoon
Marketing en commerciële doeleinden
  • Op basis van jouw communicatievoorkeuren kunnen we je gerichte marketing, service-updates, kortingen en promoties aanbieden. We kunnen je voorzien van deze commerciële informatie via telefoon, e-mail, sms of post
  • Je voorzien van commerciële informatie van onze partners of NN Group

Als wij jouw persoonsgegevens gebruiken voor een doel dat niet in deze privacyverklaring wordt behandeld, ontvang je voorafgaand bericht.
Jij bepaalt
Bij ZERO heb je iets te zeggen over jouw gegevens. Op deze pagina lees je welke keuzes je kunt maken over het gebruik van je persoonsgegevens.

Communicatievoorkeuren
Bij ZERO kun je aangeven via welke kanalen je met ons wilt communiceren. Je kunt ook aangeven dat je via bepaalde kanalen niet benaderd wilt worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Geen commerciële informatie ontvangen
Jouw persoonsgegevens worden door ZERO gebruikt om je gericht te informeren over producten en diensten die voor jou relevant kunnen zijn. Wil je dit liever niet? Neem dan contact met ons op. Wij zullen je dan niet meer commercieel benaderen. Let op: we zullen je nog wel altijd benaderen met belangrijke informatie over je verzekering. Dit zijn wij namelijk verplicht.

Recht van verzet
Je hebt het recht om jouw toestemming voor het gebruik van je gegevens op elk moment in te trekken. Het intrekken van jouw toestemming kan in sommige gevallen betekenen dat wij de dienstverlening niet kunnen voortzetten. Dit is aan ons om te beoordelen.

Cookie-instellingen
Wij gebruiken cookies. Je kunt zelf bepalen hoe je daarmee omgaat. Klik hier voor meer informatie over de cookies die we gebruiken en hoe je deze kunt beheren.
Jouw rechten
Op deze pagina lees je precies welke rechten je hebt met betrekking tot de persoonsgegevens die wij van je hebben opgeslagen. Wil je van deze rechten gebruikmaken? Dien dan een verzoek in. Onderaan de pagina lees je hoe je dit kunt doen.

  1. Jouw persoonsgegevens inzien
    Wil je weten welke persoonsgegevens wij van je hebben? Dan kun je deze bij ons opvragen. Wij zijn verplicht deze gegevens aan je te verstrekken.

    Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat jouw gegevens gescheiden blijven. Partners ontvangen en registreren alleen de gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van hun dienstverlening. Dit betekent ook dat wij je soms niet kunnen helpen als je wilt weten welke gegevens van jou bekend zijn. Misschien moet je daarvoor juist bij een van onze partners zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat je dit niet zelf wilt uitzoeken. Daarom dien je het verzoek voor inzage van je gegevens altijd bij ons in. Wij zorgen dan dat je bij de juiste partij terecht komt.


  2. Jouw persoonsgegevens als XML-bestand downloaden
    Je hebt het recht om een XML-bestand op te vragen met jouw persoonsgegevens en de gegevens over jouw producten en diensten. XML is een technisch bestand dat door computers te lezen is.

  3. Jouw persoonsgegevens laten wijzigen
    Hebben wij persoonsgegevens van jou die niet (meer) kloppen? Dan kunt je deze altijd door ons laten wijzigen. Zo blijven jouw gegevens actueel.

  4. Jouw persoonsgegevens laten verwijderen
    Je kunt ons vragen om je persoonsgegevens te verwijderen. Maar dit mogen wij niet zomaar doen. Zolang je een verzekering bij ons hebt, moeten wij jouw persoonsgegevens bewaren. Anders kunnen wij je niet goed informeren. Zet je jouw verzekering stop? Dan is er daarna nog een wettelijke bewaartermijn. In die periode mogen wij jouw persoonsgegevens niet wissen. Na de wettelijke bewaartermijn zullen we je gegevens op jouw verzoek verwijderen.

  5. Jouw persoonsgegevens (tijdelijk) niet laten gebruiken
    Je mag ons vragen om persoonsgegevens (tijdelijk) voor een bepaald doel niet te gebruiken. Let op: dit kan betekenen dat je niet langer een verzekering bij ons kunt hebben. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Een verzoek indienen
Neem dan contact op met de aanbieder waar je onze verzekering hebt afgesloten.
Met wie delen wij jouw gegevens?
Wij geven jouw gegevens alleen aan andere partijen als dat toegestaan en nodig is. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste partijen waarmee wij jouw gegevens delen. Persoonsgegevens verkopen en verhuren wij nooit aan derden voor marketing- en advertentiedoeleinden.

Hoe gaan die andere partijen om met jouw gegevens?
Met partners die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een overeenkomst om te zorgen dat zij op dezelfde manier omgaan met de beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. ZERO blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Onze partners mogen jouw gegevens alleen voor marketing gebruiken als je hiervoor toestemming hebt gegeven.

Goede scheiding van gegevens
Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat jouw gegevens gescheiden blijven. En dat is belangrijk, want daarmee beschermen wij jouw privacy. Partners hebben alleen toegang tot jouw gegevens als zij die nodig hebben om je van dienst te zijn of om te voldoen aan de wet. Dat geldt ook voor onze medewerkers.

Met wie delen wij gegevens? Waarom delen wij deze gegevens?
Partners van het ZERO. Dit zijn:
  • Voogd & Voogd
  • Kilometerverzekering.nl
  • Nationale-Nederlanden
  • Schadegarant
  • Glasgarant
  • Verzekeraarshulpdienst
  • Om gezamenlijk deze verzekering aan te bieden
  • Zodat we kunnen zorgen voor een gepersonaliseerde dienstverlening
  • Om onze diensten te verbeteren
  • Voor het opsporen, onderzoeken, beperken en voorkomen van fraude en inbreuken op de gegevensbeveiliging
  • Voor marketingdoeleinden. Onze partners mogen jouw gegevens alleen hiervoor gebruiken als je hiervoor toestemming hebt gegeven.
Externe dienstverleners en financiële instellingen. Hieronder vallen:
  • betalingsverwerkingsdiensten
  • financiële instellingen
  • externe marketingpartners
  • externe fraudebestrijdingsdiensten
  • andere externe zakelijke partners
  • Om onze diensten te leveren
  • Om betalingen te verwerken
  • Voor marketingdoeleinden
  • Om onderzoek en analyses uit te voeren
  • Voor het opsporen, onderzoeken, beperken en voorkomen van fraude en inbreuken op de gegevensbeveiliging
  • Voor andere zakelijke activiteiten
Andere bedrijven die onderdeel zijn van NN Group.
  • Om je een betere service te bieden
  • Om met onze zusterorganisaties informatie uit te wisselen over eventuele risico’s
Instanties waarmee wij volgens de wet gegevens moeten of mogen delen. Hieronder vallen bijvoorbeeld:
  • Politie
  • Rechterlijke macht
  • Incassomaatschappijen
  • Onze advocaten
  • Om te voldoen aan wettelijke eisen
  • Om betalingen te innen
  • In verband met juridische procedures of onderzoeken
  • Omdat zij ons ondersteunen of vertegenwoordigen bij gerechtelijke procedures

Veranderen eigenaarschap
Als ZERO fuseert of wordt overgenomen, dan kunnen we informatie met de andere betrokken organisatie delen. Als dit gebeurt, zullen we eisen dat de nieuwe organisatie deze privacyverklaring volgt.
In de wet staat hoe lang we jouw gegevens moeten en mogen bewaren. Wij houden ons daaraan.

De bewaartermijn van jouw gegevens
De standaard bewaartermijn voor je gegevens is zeven jaar. Dit betekent dat wij je persoonsgegevens en informatie over schades zeven jaar bewaren na het beëindigen van de verzekering.

Soms zijn wij wettelijk verplicht om gegevens langer te bewaren. Bijvoorbeeld bij juridische procedures. In zo’n geval houden we ons aan de wet en bewaren je gegevens langer.

Wat gebeurt er na de bewaartermijn?
Na de bewaartermijn worden jouw persoonsgegevens verwijderd, anoniem gemaakt of gearchiveerd. Anoniem gemaakte of gearchiveerde gegevens gebruiken we voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden. Wij kunnen dan niet meer zien bij welke persoon de gegevens horen.
Welke technieken gebruiken wij?
Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om gegevens te verzamelen over acties die je uitvoert op onze website. Klik hier voor uitgebreide informatie hierover.

Hoe kun je cookies beheren?
Bij het omgaan met cookies heb je een aantal keuzes:
  • Je kunt de browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst.
  • Ook kun je instellen dat jouw browser alle cookies weigert, of alleen de cookies van derde partijen of van specifieke websites. Op www.youronlinechoices.eu externe link kun je hier meer over lezen en is het mogelijk om cookies van specifieke partijen uit te zetten.
  • Je kunt geplaatste cookies verwijderen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Consumentenbond externe link.
Wij proberen onze services zo persoonlijk mogelijk te maken, zonder dat jouw privacy in gevaar komt. In het schema hieronder zie je aan welke regels we ons houden bij het verwerken van jouw gegevens.

Aan welke regels houden we ons? Wat houdt dit in?
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG In deze wet is geregeld hoe instellingen met jouw gegevens moeten omgaan. Meer informatie hierover vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens externe link.
Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars In deze gedragscode staat hoe verzekeraars met jouw gegevens moeten omgaan. Je kunt deze code downloaden op de website van het Verbond van Verzekeraars externe link.
Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen Als mensen misbruik maken van verzekeraars, dan wordt dit vastgelegd in een register. Maar daaraan zijn wel regels verbonden. In dit protocol staat hoe verzekeraars misbruik mogen vastleggen. Je kunt het protocol nalezen op de website van het Verbond van Verzekeraars externe link.
Privacyregels NN Group N.V. Binnen NN is afgesproken hoe we omgaan met privacy. In deze regels staat hoe onze medewerkers moeten werken zodat jouw gegevens vertrouwelijk blijven. Ook staan er afspraken in over technische en organisatorische maatregelen tegen verlies, onrechtmatige verwerking of onrechtmatige toegang tot jouw gegevens. Wij vragen van onze leveranciers, partners en andere bedrijfsonderdelen dat zij jouw gegevens op dezelfde wijze beschermen.

ZERO heeft de verwerkingen van persoonsgegevens aangemeld bij de Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) van NN Group N.V., als beschreven in artikel 62 Wet bescherming persoonsgegevens. De FG ziet erop toe dat de verwerking binnen ZERO in overeenstemming is met de wet en de gedragsregels.
Privacyverklaring downloaden
Je kunt onze volledige privacyverklaring ook als pdf downloaden.


Meer informatie en klachten

Nieuwe ontwikkelingen
De tekst van deze privacyverklaring kan veranderen door nieuwe ontwikkelingen, zoals een wijziging in onze bedrijfsactiviteiten of wet- en regelgeving. Wij zijn niet verplicht je hierover te informeren.

Bezwaar maken of een klacht indienen
Heb je een klacht over de wijze waarop ZERO met jouw persoonsgegevens omgaat? Dan kun je deze indienen bij de directie van ZERO. Op deze pagina lees je er meer over. Komen wij er samen niet uit? Dan kun je terecht bij de nationale toezichthouder:

Autoriteit Persoonsgegevens
Postbus 93374
2509 AJ Den Haag
Telefoon: 088 - 180 52 50 (ma t/m vr: 9:00 - 17:00)
Website: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl externe link

Vragen over privacy?
Meer weten over jouw privacy? Neem dan contact op met de aanbieder waar je onze verzekering hebt afgesloten. Op onze contactpagina lees je hoe je hen kunt bereiken.


Deze pagina is het laatst aangepast op donderdag 8 november 2018.